
متن شایعه
“ظهور داعش خوبی هایی هم داشت !!!سالها بود یک سوال بزرگ ذهنم را سخت درگیر کرده بود و اونهم آثار تمدن 2500 ساله ام بود!! واقعا اگر کوروش کبیری بود پس نشانه هایش کو ؟؟ چرا فردوسی نامی ازش نبرده بود ؟؟ چرا فقط یک تخت جمشید ویران و یک پاسارگاد مانده بود ؟؟!! درسته که یک چهارم موزه لوور متعلق به تمدن ایرانه ولی همچین تمدنی قاعدتا وسعتی عظیمتر از لوور داشته پس کو ؟؟!! چرا هیچ دست نوشته ای جز کتاب یونان و رم نیست ؟؟ فقط منشور کوروش کبیر ؟؟!! مگر میشود؟؟!! و دیگر مسایل…حقیقتا داشتم به وجود همچین تمدنی شک میکردم تا اینکه داعش آمد !!! داعش آمد و مشک را نشانه خروار کرد !!! داعش تمام کتابهارا سوزاند از کتب تاریخی تا کتابهای علمی ، همه را به جرم شیطانپرستی و ضدیت با خدای یکتا آتش زد !!!داعش تمام آثار باستانی چندین هزار ساله را تبدیل به تلی از خاک و خاکستر کرد شهرها را ویران کرد انسانها را از محل سکونتشان فراری داد و همه کاخها را به جرم بت پرستی ویران کرد !! به نوعی که یک روز بعد اثری از آن باقی نماند چه برسد به هزارو پونصد سال بعد !!!داعش نشانه خوبی از اعراب وحشی و بیابانگرد سوسمارخوار بود.داعش هر دین مخالف اسلام را سوزاند و به زنان و فرزندان تجاوز کرد و بردگی ها گرفت،داعش زبانهایی را که شکوه و ابهت مناطق اشغالی را میگفت از حلقوم بیرون کشید و اجازه نداد حتی کودکی از خاطرات گذشته حرفی بزند ..داعش همه را بوحشت انداخت و با گلوله و آتش افکار آنان را پاکسازی نمود تا دیگر کسی نه جرات حرف زدن از گذشته اش داشته باشد و نه چیزی به یادش مانده باشد !!! اینان پس از 1400سال اینگونه تجاوز بریدن سر و… انجام میدن! ببین در حمله به ایران در عهد ساسانی چه برسر این ملت متمدن واجدادمون اوردن!!!اینجا بود که فهمیدم چرا فردوسی از کوروش ننوشت !!! چرا هیچ دست نوشته ای از تمدن کهن باقی نماند !! چرا تنها یک کتیبه از پستوی خانه ای پیدا شد و چرا باستان شناسان پس از هزاران سال تنها گوشه ای از تمدن آتش کشیده را از زیر خروارها خاک بیرون کشیدند !! چرا و چرا و چرا …داعش خیلی خوب جواب تمام سوالات را داد …!!و همه ما میدانیم الان داعش یک هزارم قدرت هزارو چهارصد سال پیش که تا مرز افریقا حمله کرد و نداره ببین اون داعش چیبوده،؟رهبر این ,,ابوبکر بغدادیه,,رهبر اون عمربن خطاب و خالدبن ولید بوده گویند در حمام های اهواز شش ماه از کتاب ها بعنوان سوخت استفاده میکردند ,,چقدر کتاب بوده که شش ماه میسوخته ؟!!!!!”
پاسخ تحلیلی شایعه
1-اصولا سنت تاریخ نویسی در ایران باستان،ادر دوره میانی و قاجاریه خیلی باب نبوده است و اصولا ایرانیان سنت تاریخ شفاهی را بر تاریخ مکتوب بیشتر ترجیح می دادند و بغیر از چند تاریخ کوتاه نظیر طبری و یا بیهقی در طول تاریخ کتاب تاریخی خاصی به چشم نمی خورد و اصولا در زمان مشروطیت و آشنایی روشنفکران با کتابهای تاریخ ،کتابهای متعددی در باب تاریخ ایران نگاشته میشود.
2-در متن شبهه نگارنده داعش را نماینده اسلام معرفی کرده و از این فرض غلط سعی در گرفتن نتایج مورد نظر می کند و حال سوال اینجاست که آیا داعش با این همه جنایات علیه مسلمانان نماینده اسلام واقعی است؟؟؟
3-بر خلاف نظر نگارنده،نه تنها اسلام مانع پیشرفت علم نشد بلکه علم را از پستو و کاخهای ساسانی و روم بیرون آورد و در اختیار عموم مردم قرار داد،چرا که یک نمونه دانشمند ،طبیب،موسیقی دان (بغیر از باربد) فیلسوف ،منجم در تاریخ ایران باستان نیست!!!
4-ایران پس از ورود اسلام در قرنهای متوالی پرچم دار علم و دانش و فلسفه در جهان شد چیزی که قبل از آن نبود.
5-ظاهرا ذهن نا صواب نگارنده بر اساس فیلمهای تاریخی شکل گرفته چرا که در 1400 سال پیش اصولا ملیت و ناسیونالیسم به شکل کنونی نبوده و پادشاهان معمولا فاتحین بودند!!
6-اصول کشور گشایی مسلمانان در ابتدا به این شکل بوده که سه شرط برای ورود به شهرها داشتند:
6*1-1افراد از هر قوم و دین و آیین در امان باشند.
6*2-امنیت شهر با مسلمان بود.
6*3-گرایش به دین اسلام بصورت اختیاری بود و اگر شخصی تمایل به ورود به دین اسلام نداشت،باید جزیه (یک نوع مالیات سرانه) پرداخت می کرد. منبع
حال این شروط را بگذارید کنار نظام طبقاتی ظالمانه ساسانیان و محکوم بودن افراد در جایگاه خانوادگیشان،واینکه برای مردم آن زمان مهم نبود که فرضا شهری که قرار است فتح شود چه شهریست!!مهم آسان شدن شرایط زندگی بود نه چیز دیگری.
7-کدام ذهن سلیمی می پذیرد که اعراب به دیوارکوبهای آن چنانی دست یافته باشند تا بتوانند دیوارهای شهر های ایرانیان را فتح کنند؟
*لازم به ذکر است که سلسله ساسانی از درون منهدم شده بود وبرای نابودی فقط نیاز به یک شوک داشت!
منابع توصیه شده برای اطلاعات بیشتر:
پارس درعهد باستانی ، علی سامی ، کانون دانش ،تهران ، 1332.
عصر زرین فرهنگ ایران ، ریچاردفوری ترجمه مسعود / رجب نیا ،تهران ، سروش ، 1358.
ایران از آغاز تا اسلام ، رومن گریشمن ، محمد معین ، بنگاه ترجمه ونشر کتاب ، تهران ، 1344.
تاریخ ایران دکتر رضا شعبانی.
تاریخ ایران مدرن یرواند آبراهامیان ترجمه محمد ابراهیم فتاحی.