چند نکته برای پیشگیری از شایعه پراکنی و نشر اخبار جعلی

چند نکته برای پیشگیری از نشر اخبار جعلی و شایعات در اینترنت و فضاهای مجازی
بدانید چه موقع پیامی باز نشر شده است.
پیامهایی که برچسب «بازنشر» دارند، به شما کمک میکنند تا بفهمید پیام دریافتی، توسط چه کسی ارسال شده است. هنگامی که مطمئن نیستید فرستنده اصلی پیام چه کسی بوده، واقعیتها را بررسی کنید.
عکسها و رسانهها را با دقت بررسی کنید.
افراد میتوانند عکسها، صداها و فیلمها را برای گمراه کردن شما ویرایش کنند. برای بررسی صحت مطالبی که به دستتان میرسد، به منابع خبری قابل اعتماد مراجعه کنید تا ببینید آیا این مطالب در جاهای دیگری هم نشر شدهاند. وقتی مطلبی در چندین جا گزارش میشود، احتمال صحت آن بالاتر است.
حواستان به پیامهایی که متفاوت به نظر میرسند، باشد.
بسیاری از پیامها یا پیوندهای سایتهای محتوی اخبار جعلی یا مطالب موهوم که دریافت میکنید، غلط املایی دارند. حواستان به این موارد باشد تا بتوانید بفهمید اطلاعات دقیق هستند یا خیر.
از تعصبات خود آگاه باشید!
متوجه اطلاعاتی که عقاید پیشین خودتان را تایید میکنند باشید و حقایق را قبل از انتشار اطلاعات بررسی کنید. داستانهایی که باورشان سخت است، معمولاً غیر واقعی هستند.
اخبار دروغین معمولاً به سرعت همه جا پخش میشوند!
حتی اگر پیامی هزاران بار به اشتراک گذاشته شده باشد، به معنی صحت آن خبر نیست! صرفاً به خاطر اصرار فرستنده یک پیام، آن را دوباره منتشر نکنید.
با منابع دیگر تایید کنید.
اگر همچنان از صحت یک پیام اطمینان ندارید، حقایق و مراجع خبری معتبر را جستجو کنید تا بفهمید داستانی که به دستتان رسیده، از کجا آمده است. اگر هنوز هم شک دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر، از راستیآزمایان یا کسانی که مورد اعتمادتان هستند بپرسید.
به متوقف کردن انتشار کمک کنید
اگر خبری جعلی میبینید، به کسی که آن را فرستاده، بگویید و از او بخواهید قبل از انتشار مطلب، از صحت آن مطمئن شود. فقط به خاطر این که کسی از شما درخواست میکند، مطلبی را به اشتراک نگذارید. اگر فرد یا گروهی دایماً اخبار جعلی میفرستد، آنرا Report و یا گزارشش دهید. منبع منبع 1